Monday, November 28, 2011

nanda school at erode ,tamil nadu ,addition and alteration with green concepts

the  school was existing n functioning. we were asked to add a block in the have more number of classes.there was a small structure existed along the front n side compound to house the children s play things. we created a semi circular   building with green terraces at each floor level to cut the glare,sound and views that will distract the children. the openings are placed at different heights n sizes to provide a sense relief.. to get away from boredom..

there was a entry gate way in the classical manner and the client wanted it to be retained.. a semi transparent  roofed canopy kind of structure is envisaged to provide a shaded path way from the entry to the new,main building. the old rear block was also connected to the new by similar roof structure.
a playful entry gate way, small plaza near the play ground, small amphi theatre kind of prayer area are some of the elements whish were incorporated..